Autumn Harvest

Många av oss som bor i Norden ser hösten som en transportsträcka över till vintern - vilket kan föda depression, mer stress, fler Netflix-serier, färre sociala träffar och då också mindre energi för självkärlek. Vi har liksom inte orken att rannsaka och ta hand om oss själva. Och det är inte så underligt, eftersom höstens mörker faktiskt påverkar våra hormonbalanser - vårt melatonin ökar och leder till ett tyngre sinne. Men tänk om vi aktivt skulle välja att förändra detta rotade beteende: att vi istället försökte använda hösten åt att så ett par frön så att de hinner bli plantor innan vintern och för att sedan kunna ge skörd i vår och sommar?

Vår intention för denna helg är att skapa ett varmt utrymme för dig att blicka inåt, känna efter och nå insikt om vilka delar i dig som du vill ta bort med roten och vilka andra du vill ge näring och låta blomma. Och detta ska vi göra genom bl.a. långsam och följsam hatha yoga, avslappnande yin och restorative yoga, samt läkande mindfulness meditation. Dessa praktiker, tillsammans med fantastisk mat, en stillsam miljö och en varm gemenskap tror vi är receptet på hållbar hälsa.

Yoga- och meditationsformer

Denna helg är till för att ge dig total återhämtning. Och för att skapa det kommer klasserna vara en mix av lugn morgonyoga, Yin yoga, Restorative yoga, Yoga nidra, andningsövningar, olika meditationstekniker, sharing circles och frigörande ritualer.

Du behöver inte ha några förkunskaper - varken till yoga eller meditation. Helgen är precis lika utvecklande för en nybörjare som för en erfaren utövare.

Helgens schema

Artboard.jpg

Vad ingår i priset?

Denna retreat hålls från den 1 - 3 november (2019) och erbjuder totalt 18 platser. Priset är helpension och täcker boende (i vår vackra sovsal, flerbäddsrum eller dubbelrum), sängkläder, tre hemlagade vegetariska/veganska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), 2-3 yogaklasser per dag, yogamattor och yogaredskap, inspirerande teori, naturupplevelse, bad i bastu och bubbelpool och så mycket mer.

Priset är nedbrutet beroende på vilken boendeform man väljer:

 • Sovsal, med delat badrum 3,200:-

  (7 platser - delat badrum)

 • Dubbelrum 1, med delat badrum: 3,400:-

  (2 platser - delat badrum)

 • Dubbelrum 2, med delat badrum: 3,400:-

  (2 platser - delat badrum)

 • Stugan med privat badrum: 3,600:-

  (2 platser - privat badrum- passar kompispar/par)

 • Utan boende: 2,300:-

  (2 platser totalt)

Dubbelrum 1 och dubbelrum 2 samt sovsal delar toaletter och duschar i separata byggnader.

Boka innan 1 oktober och få en early bird-rabatt om 300 SEK!

Betalningsvillkor: Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften (1,000 SEK) garanterar dig en plats på kursen och ska föras över inom 48 timmar från dess att bokningen bekräftats. Info om hur anmälningsavgiften betalas mottas vid bekräftelsemejlet. Resterande belopp betalas via faktura, som skickas ut 30 dagar innan kursen startar. Om du hamnar på reservplats tas ingen anmälningsavgift ut. 

Avbokningsregler: Anmälningsavgiften betalas ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även vid byte av kurstillfälle. Resterande belopp betalas åter om avbokning sker senast 15 dagar innan kursstart. Om avbokning sker senare än 15 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.  

Helgens lärare: Philippa, Simon & Miriam

Vi som driver Asphyttan Metta House heter Philippa och Simon och vi startade detta retreat center i November 2017. Vi har praktiserat yoga och meditation (Vipassana) regelbundet i 5 år men har först på senare tid tagit steget att guida andra.

Vi började vår praktik i Sverige men har sedan dess fördjupat vårt intresse och vår kunskap i Indien. Vi håller idag klasser och retreats inom hatha, vinyasa flow, yinyoga och mindfulness.

Philippa är en ganska extrovert person med mängder av energi - hon föll ganska naturligt för de mer dynamiska och ansträngande vinyasaklasserna - men kom sedan till insikt att hon behöver balansera hennes starka pitta med svalkande yin. Philippa älskar idag att leda klasser i slow, embodied flow och djupgående yin yoga. Simon å andra sidan är en mer introvert person med ett stort intellekt, hans intresse och hängivenhet till meditation trumfar allt. Inom yoga asana uppskattar han den tydliga ashtangan, såväl som hatha flow och yin. Han ser dagligen värdet av hans praktik, då den även gynnar hans andra stora intresse i livet: löpningen.

Philippa kommer, under retreatet, guida i slow hatha, yin, restorative och yoga nidra. Simon kommer att guida er i andningstekniker, yin och mindfulness.

Miriam började sin praktik under hennes utlandsår som managementkonsult i London - där hennes vardag kantades av stress och prestation. Hon hittade vinyasa flow och blev frälst. Efter hennes grundutbildning i Ashtanga utvecklades hon sin kärlek för denna yogagren och hennes nuvarande praktik bygger på Rocket yoga. Under kursen kommer hon leda långsamma flöden i slow hatha.

Philippa och simon

Philippa och simon

Testimonials från tidigare deltagare

“Helt fantastisk! Överträffade alla mina förväntningar!”

“Avslappnande och lugn miljö och jag kände mig väldigt välkomnad! Sån värme bland alla människor där och jag fick verkligen de bästa förutsättningarna att ta hand om mig själv.”

“Alla var fantastiska, jag fick lära mig massor. Har fått många nya verktyg att använda och har äntligen prövat yinyoga utan att veta om att det skulle ingå. Det var fantastiskt.”

“En fantastisk vecka, och då gäller det allt, kursen, maten, miljön och inte minst Philippa.”

“En oas fylld med kärlek och kravlöshet”

“…det kändes som att komma hem till ett hem där man önskar att man bodde.”

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få fortsätta anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegansk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

Hitta till Asphyttan

Asphyttan ligger 1 mil söder om Filipstad, i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta. Om man inte tar sig med bil, kan man antingen samköra eller ta tåget till Kristinehamn eller Karlstad. Därifrån går bussar till Filipstad. Och från Filipstad kan vi anordna skjuts. 

Artboard.jpg