Vi satsar på event!

Kära vänner,

Det var ett tag sen vi skrev ett blogginlägg nu (närmare bestämt strax innan nyår när Philippa gav en härlig återblick till hur hon fann konsten. Sedan dess har vi gått ned lite i aktivitet här på bloggen – dels för att det var väldigt hektiskt och mer att göra innan jul, dels för att vi varit tvungna att försöka landa lite. Det var två väldigt intensiva månader från det att vi tog över Asphyttans B&B i början av november. Varken jag (det är Simon som skriver idag) eller Philippa har gjort något liknande förut och det har varit mkt att lära sig vad gäller drift, kundservice, administration, underhåll, logistik och organisation. Nu är inte det här något jätteföretag direkt, och inget av det jag nämnde är på någon särskilt stor skala. Men betänk att vi samtidigt haft kvar både jobb och lägenhet i Stockholm fram till strax innan jul. Nu är vi däremot inte kvar i Stockholm (nåja, Philippa jobbar fortfarande en del på distans) och kan börja göra oss hemmastadda här på riktigt. När så jul och nyår nu är undanstökat är det första gången sedan vi flyttade hit som vi kan börja andas lite. Som grädde på moset har vi nu en semestervecka inplanerad i fjällen. Philippas familj har en fjällstuga i Funäsdalen och dit drar vi söndag, suktandes efter härliga backar och stugmys. Det ska bli så härligt!

Med det sagt, att det varit mycket att göra på gården och framförallt kanske i kaféet – med middagar, jultallrikar och helgkafé – har det trots viss stress varit väldigt roligt. Vi har träffat enormt mycket härliga människor och lärt oss mer om hur det funkar lokalt. Vi har nu även börjat arrangera lite event, där målarstuga för barn var ett populärt inslag. Och under gårdagskvällen hade vi jazzkonsert i bygdegården när vi gästades av urduktiga musiker från Göteborgs musikhögskola. Vi bjöds på fantastik musik och vi är så glada att eventet var välbesökt. Stort tack till er som hittade hit. Vi hoppas att snart kunna bjuda på mer musik.

IMG_0220.jpg

 

Under lågsäsongen - färre kafédagar men fler events

Framåt har vi nu även två kommande helger med barnyoga och Raw baking-workshop på schemat. Och just event är något vi tänker satsa mer på. För även om det varit väldigt roligt att driva kaféet har vi märkt att det är stora skillnader i antalet besökare från helg till helg. Det är när vi satsat på specialerbjudanden som julmackor, ärtsoppa/pannkakor och våfflor som ni härliga gäster verkligen kommer. En ganska viktiga aspekt av det här med att driva småföretag är ju att få ekonomin att gå runt. Vi har insett att vi lagt ned mycket jobb på kaféet ibland och tyvärr förlorat på att det inte kommer gäster. Det är när vi satsar på teman och event som ni gäster kommer, och då kan vi erbjuda mer kvalitet och närvaro och ge er den service ni förtjänar. Därför har vi också bestämt att nu under lågsäsong vara mer av ett eventkafé, och därmed bara ha öppet då och då. Ju större intresse det finns desto mer kan vi förstås ha öppet. Och det finns gott om inplanerade tillfällen redan, bl a när vi arrangerar nyss nämnda barnyoga nästa helg (lördag 3/2). Nu stundar dessutom OS i Sydkorea i februari och då kan det säkert bli att vi har öppet för att vi ska kunna följa svenskarnas framfart tillsammans. Håll därför utkik och följ oss i sociala medier som Facebook och Instagram, eller om ni inte finns där - titta in här på hemsidan och klicka er till Event-sidan. Här kommer vi löpande att uppdatera vad som finns på schemat och när vi har öppet.

Nu är det dags för oss att packa väskor, skidor och några böcker inför resan upp till Härjedalen imorgon. Vi hoppas att ni mår bra där ut och börjat röra på er lite igen efter all julmat och soffliggande. Annars passa på att nyttja all snö som kommit nu – det är bara fantasin som sätter gränser för vad man kan göra när det ligger 40 cm snö utanför dörren! God fortsättning!


Med metta och omtanke,

Simon & Philippa