Vårt första Yoga Retreat!

När vi började prata om att flytta från storstaden och starta ett nytt liv, så var den första idén att driva vad vi kallade för ett ”mindful hostel”. Under våra resor har vi i princip alltid – bortsett från någon enstaka natt då vi ”unnat oss” lite högre kvalitet -  bott på vandrarhem och hostel. Stora som små, färgrika som minimalistiska, överfulla som rymliga. Här samlas människor från alla världens hörn, nyfikna på nya kulturer och möten, som vill dela erfarenheter, historier och skratt, och som uppskattar att leva enkelt. Vi älskar den typen av liv. Ett bra hostel är ett idag ett av få ställen där människor – som inte förväntar sig så mycket av andra och livet – kan träffas under enkla förhållanden och – för en kortare eller längre period – leva enkelt och sorgfritt.

Eftersom vi har omfamnat en livsfilosofi där medvetenhet och närvaro sätts i först rummet, såg vi framför oss hur vi skulle kombinera levnadsförhållandena på hostel med förutsättningar för öppna, ärliga, möten där framförallt alkohol och droger ersatts av yoga och meditation, inspirerande samtal och kreativa stunder. Ett mindful hostel kan förstås ta otaliga former och variera kraftigt beroende på plats och kultur. Men kärnan – att gäster uppmanas att sätta sin egen och andras hälsa i första hand och möta varje dag med öppenhet – hade vi klar för oss. Och när vi väl visste det kunde vi börja leta ställen att slå oss ned på.

Spola fram bandet lite, och vi befinner oss alltså här i Värmland. Det var inte det första, eller ens det andra, stället vi trodde vi skulle hamna på – men livet har ett sätt att bara ske, om man låter det, och det var meningen att vi skulle hamna här. Vi är inte klara på hur förutsättningarna för att driva ett traditionellt hostel ser ut här. Vi har tagit över Asphyttans Bed & Breakfast och det är en variant av ett hostel, om än lite mer opersonligt. Vi ger gästerna lite mer utrymme och möjlighet till privatliv, framförallt försöker vi vara lyhörda och känna efter vilken energi just den gästen har och hur hon vill bli bemött. Det fungerar alldeles utmärkt men vi önskar kanske att vi skulle kunna erbjuda lite mer öppna, allmänna, ytor, där just de möten vi pratat om kan få ske naturligt och relationer skapas organiskt. Det är vår mål att skapa det här, på sikt, men till dess tänker vi försöka skapa en koncentrerad variant av det under perioder. Det är här våra Retreat kommer in i bilden. Trots att vi kanske inte har ett Mindful Hostel enligt vår grundvision än, så kan vi ändå skapa den miljön och stämningen när vi vill. Under ett Yoga Retreat har vi möjlighet att skapa den stämningen, att ge deltagarna möjlighet att möta sig själva och varandra i en miljö där allt är anpassat och utformat för att ge dem bästa förutsättningar att arbeta med sig själva och sin hälsa. Att få kombinera den miljön med yoga - en av de träningsformer vi tror gynnar människor mest och framförallt är grundläggande för en positivt grundad och medveten närvaro - känns så skoj! Retreaten kommer förstås att variera i form och uttryck beroende på stil och lärare, men vi vågar lova att alla kommer att vara givande på flera personliga plan.

1473958989_yoga-2.jpg


Och först ut är ett Kundalini Yoga Retreat i april med härliga läraren Karin Manaavmet Zeitelberg. Kundalini yoga är en uråldrig, indisk, medvetenhetsyoga där målet är att frigöra kroppen från spänningar och samtidigt finna en mental balans. För de två är inte separata från varandra – kropp och sinne – utan hänger samman. Att hitta en enkel väg in i sitt inre genom andning och fokus, och att samtidigt träna kroppen i övningar anpassade för medvetenhet, är ett recept för personlig mognad och ökat välmående. Dessutom kommer allt runtomkring de härliga klasserna vara anpassade för att främja just Dig och Din resa. Oavsett om du påbörjar den nu, eller behöver ny energi och inspiration på en redan påbörjade inre livsresa, så vill vi ge dig bästa förutsättningar för det. Utöver klasser och boende kommer du att få tre vegetariska mål om dagen, mysiga promenader och stunder i den vackra omgivningen och avslappnande stunder i jacuzzi och bastu. Du behöver inte vara erfaren, eller ens ha någon koppling till yoga, för att vara med på ett retreat. Ibland måste gå emot sin egen magkänsla och göra något helt annorlunda för att lära sig något nytt om sig själv och sitt liv. Och kanske är det här starten på ditt nya liv? Kanske inser du att du egentligen redan lever det livet men saknar närvaro i det?Oavsett så kommer du att få möjlighet att ta reda på det hos oss, och vi kommer att göra allt för att du ges utrymme att göra det.

Kundalini Retreatet kommer att hållas 13-15 april och kostar fr. 2400 kr, allt inkluderat. Hör gärna av dig om du har frågor om detta retreat eller kommande, och om du vill boka en plats. Vi kommer bara att ha som mest 15 deltagare  - vi vill inte att det blir opersonligt och att det finns tillräckligt med plats för alla att växa – så vänta inte för länge! Du kan läsa mer om retreatet här på hemsidan och i våra sociala medier där vi lägger upp löpande information.

Vi ser fram emot att prata mer och förhoppningsvis att träffas snart!

Med metta och omtanke,

Simon & Philippa