Bjud in yin och yang

Är du nyfiken på yoga eller sugen på ny inspiration för din yogapraktik? En där fokuset ligger i andning och rörelse, istället för prestation och strävan?

Lördagen den 23 mars bjuder vi in 20 personer att ägna en hel dag åt att känna kroppen i rörelse, stillhet och vila. Vi kommer praktisera flera yogaformer: hatha, yin och yoga nidra. För när vi kombinerar yin (vila) och yang (aktivitet) skapar vi en balans och ökad välbefinnande på alla plan.

Retreatet välkomnar alla typer av yogautövare - man behöver inte ha några tidigare erfarenheter av varken hatha- eller yinyoga.

Schema

  • 09.00 - 09.30: Välkomstfika

  • 09.45 - 11.45: Hatha yoga - rörelse med andetaget

  • 12.00 - 13.30: Lunch (vegetarisk / vegansk)

  • 14.00 - 16.00: Yinyoga - avslappnande introspektion

  • 16.00 - 16.30: Yoga nidra - fullkomlig vila

  • 16.30 - 17.00: Sharing circle

  • 17.00 - 18.00: Egentid

  • 18.00 - 20.00: Middag (vegetarisk / vegansk)

  • Hemfärd 

Pris

950 SEK per person. Betalning görs via SWISH.

*Vi har all utrustning på plats, men ta med din matta om du föredrar den.

Boende

Om man önskar att övernatta från fredagen till lördagen eller från lördagen till söndagen går det alldeles utmärkt. Då kan man boka ett rum på vårt härliga bed & breakfast. Kika in våra rum och priser här.

Anmälan

Anmälan kan göras via hemsidan (se knapp längst upp) eller genom att skicka ett sms till 0703-751627 med ditt namn och din relation till yoga, och om du har någon skada eller diet vi behöver känna till.

Vi praktiserar först i kvarn.

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få fortsätta anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegansk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

Yogaformer

Hathayogan är den mest kända formen av yoga ur vilken de flesta andra yogaformer härstammar. Genom att träna kroppen vill man i hathayoga nå sinnet och därmed finna inre balans. Mjuka fysiska rörelser kombineras med andningsövningar och meditation för att uppnå ett hållbart fysiskt och psykiskt välbefinnande. Hathayoga passar utmärkt när du vill ge dig själv en lugnare fysisk klass. Utöva hathayoga om du vill ha en skön blandning av enkla andningsövningar, stärkande och stretchande positioner, ibland med sittande meditation, fri från prestation.

Yinyoga är en återhämtande och terpeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne, medan hathayoga är en yoga med mjuka men fysiska rörelser som kombineras med andningsövningar. Meditationen vi gör är en enkel mindfulness, där vi använder andetaget som fokuspunkt.

Yoga Nidra är en guidad meditationsteknik som utförs liggandes i savasana, död mans position. På sanskrit betyder Nidra sömn och Yoga Nidra kallas ofta den sömnlösa sömnen då vi tas in i ett tillstånd mellan vakenhet och sömn där kroppen går in i en djup form av avslappning. Genom denna ”yogiska sömn” vill vi försätta kroppen i ett tillstånd av sömn, medan sinnet behålls fokuserat och vaket.

Instruktörer: Philippa & Simon

Vi som driver Asphyttan Metta House heter Philippa och Simon och vi startade detta retreat center för ungefär ett år sedan. Vi har praktiserat yoga och meditation regelbundet i 5 år men har först på senare tid tagit steget att guida andra. Vi började yoga på olika klasser i Sverige men har fördjupat vårt intresse och vår kunskap i Indien. Där kom vi också i kontakt med Vipassana meditation, s k insiktsmeditation. Vi håller idag klasser och retreats inom hathayoga, yinyoga och mindfulness.

Vår gemensamma vision är att ge #yogavärmland en rejäl boost - och få fler att upptäcka yogan och dess helande kraft.  

Under dagens retreat kommer Simon guida er i hathayoga, medan Philippa i en avslappnande Yin och Yoga Nidra.

Philippa_retreat.jpg

Philippa:

Philippa: “Yoga och meditation har lärt mig att förstå hur kropp och sinne samverkar, och hur livsviktigt det samspelet är för vår inre balans”

50049715_2200910913491749_7310757404126216192_n.jpg

Simon

"För mig är andetaget allt. Det grundar mig och tar mig tillbaka det enda som spelar någon roll, nuet. Andetaget fungerar som ett ankare när det stormar i sinnet och en utmärkt guide genom all yoga - både den lite mer intensiva och den lugna. Om vi kan lära oss att andas rätt och finna närvaro i andetaget, har vi förutsättningar att leva ett rikt, hälsosamt, liv."

Hitta hit

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.