Hitta ditt ankare

Vill du hitta lugnet i din yogapraktik? En där fokuset ligger i andning och rörelse, istället för prestation och strävan?

Söndagen den 10 februari bjuder vi in 20 personer att ägna en hel dag åt att fokusera på andningen och hur den hjälper oss att hitta vårt ankare, vilket i sin tur utvecklar den naturliga rörelsen och medvetenheten. Workshopen välkomnar alla typer av yogautövare - man behöver inte ha några tidigare erfarenheter av varken ashtanga eller yinyoga.

Schema

  • 09.00 - 09.30: Välkomstfika

  • 09.45 - 11.45: Ashtanga - en rörelse med andetaget

  • 12.00 - 13.00: Lunch (vegetarisk / vegansk)

  • 13.30 - 15.30: Yin - en avslappnande introspektion

  • 15.30 - 16.30: Sharing circle & fika

  • Hemfärd 

Pris

750 SEK per person. Betalning görs via SWISH.

*Vi har all utrustning på plats, men ta med din matta om du föredrar den.

Anmälan

Anmälan kan göras via hemsidan (se knapp längst upp) eller genom att skicka ett sms till 0703-751627 med ditt namn och din relation till yoga, och om du har någon skada eller diet vi behöver känna till.

Vi praktiserar först i kvarn.

Yogaformer

Ashtanga är en dynamisk yogaform och beskrivs ofta som en av de mest fysiskt krävande yogaformerna. Det som är typiskt med ashtangayoga är att man utför ett visst antal positioner i en bestämd ordning, där andningen synkroniseras med rörelserna i ett flöde, så kallad vinyasa.

Yinyoga är en återhämtande och terpeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne, medan hathayoga är en yoga med mjuka men fysiska rörelser som kombineras med andningsövningar. Meditationen vi gör är en enkel mindfulness, där vi använder andetaget som fokuspunkt.

Genom att kombinera yin (vila) och yang (aktivitet) vill vi skapa en balans och öka välbefinnandet på alla plan.

Plats

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få fortsätta anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegansk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

Veronica, Philippa & Simon

Vår gemensamma vision är att ge #yogavärmland en rejäl boost - och få fler att upptäcka yogan och dess helande kraft.  

Kort om Veronica: Veronica Berggren är lärare och håller klasser i både ashtanga och yin i studion Ashtanga Yoga Karlstad. Veronica kommer att guida er i Ashtanga under dagen.

Kort om Philippa och Simon: Vi som driver Asphyttan Metta House heter Philippa och Simon och vi startade detta retreat center för ungefär ett år sedan. Vi har praktiserat yoga och meditation regelbundet i 5 år men har först på senare tid tagit steget att guida andra. Vi började yoga på olika klasser i Sverige men har fördjupat vårt intresse och vår kunskap i Indien. Där kom vi också i kontakt med Vipassana meditation, s k insiktsmeditation. Vi håller idag klasser och retreats inom hatha, yinyoga och mindfulness.

Philippa kommer att guida er i Yin under dagen.

veronica berggren asphyttan metta house

Veronica

För mig är yogan och andningen ett ankare i min vardag. Den medvetna andningen ger avslappning och lugn, rörelsen i yogan stärker kroppen och gör både den och sinnet mer flexibelt. För mig är yogan inte bara en träning på mattan, utan också ett verktyg att ta med ut i vardagen och som skapar stabilitet och medvetenhet både i kroppen och sinnet.

Philippa_retreat.jpg

Philippa:

Philippa: “Yoga och meditation har lärt mig att förstå hur kropp och sinne samverkar, och hur livsviktigt det samspelet är för vår inre balans”

 

Hitta hit

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.

• Med tåg/buss: 

Åk tåg eller buss till Kristinehamn Resecentrum eller Karlstads Centralstation. Ta buss 400 till Filipstad (bussen går fram och tillbaka mellan Kristinehamn och Karlstad och stannar i Filipstad på vägen). Upphämtning kan göras från Filipstad.