Välkomna vintern med en heldag yoga!

Varför inte ta en dag åt att upptäcka, eller påminnas, om yogans magi?

Den 25 november bjuder vi in 18 personer att ägna en hel dag åt att landa, utforska och upptäcka - vilket vi för med ben mix av hatha, yinyoga, avslappning i rörelse och mindfulness.

Vi välkomnar alla - man behöver inte ha några tidigare erfarenhet av yoga eller så har man praktisera i flera år.

Schema

  • 09.00 - 09.30: Välkomstfika, introduktion

  • 09.45 - 11.45: Hatha - ett flöde med energi

  • 12.00 - 13.30: Lunch (vegetarisk / vegansk)

  • 13.30 - 15.00: Yin - en meditativ observation

  • 15.00 - 15.30: Avslappning i rörelse

  • 15.30 - 16.30: Sharing circle & fika

  • Hemfärd 

Pris

650 SEK per person. Betalning görs via SWISH eller kort, på plats.

*Vi har all utrustning på plats, men ta med din matta om du föredrar den.

Anmälan

Anmälan görs genom att skicka ett sms till 0703-751627 med ditt namn och din relation till yoga, och om du har någon skada eller diet vi behöver känna till.

Vi praktiserar först i kvarn.

Yogaformer

Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne, medan hathayoga är en yoga med mjuka men fysiska rörelser som kombineras med andningsövningar. Meditationen vi gör är en enkel mindfulness, där vi använder andetaget som fokuspunkt.

Genom att kombinera yin (vila) och yang (aktivitet) vill vi skapa en balans och öka välbefinnandet på alla plan.

Plats

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.

Philippa & Simon

Vi som driver Asphyttan Metta House heter Philippa och Simon och vi startade detta retreat center för ungefär ett år sedan. Vi har praktiserat yoga och meditation regelbundet i 5 år men har först på senare tid tagit steget att guida andra. Vi började yoga på olika klasser i Sverige men har fördjupat vårt intresse och vår kunskap i Indien. Där kom vi också i kontakt med Vipassana meditation, s k insiktsmeditation. Vi håller idag klasser och retreats inom hatha, yinyoga och mindfulness.

Vår gemensamma vision är att ge #yogavärmland en rejäl boost - och få fler att upptäcka yogan och dess helande kraft.

Under dagen kommer Simon att guida er i hatha, medan Philippa i yinyoga och avslappning i rörelse.

45555180_2340064506213882_8631647194119667712_n.jpg

Philippa:

Philippa: “Yoga och meditation har lärt mig att förstå hur kropp och sinne samverkar, och hur livsviktigt det samspelet är för vår inre balans”

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få fortsätta anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegansk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

 

Hitta hit

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.

• Med tåg/buss: 

Åk tåg eller buss till Kristinehamn Resecentrum eller Karlstads Centralstation. Ta buss 400 till Filipstad (bussen går fram och tillbaka mellan Kristinehamn och Karlstad och stannar i Filipstad på vägen). Upphämtning i Filipstad kommer att ske vid en eller två tider som bestäms närmare retreatet. Meddela din ankomsttid till info@asphyttanmettahouse.se men boka resa så att du är på plats i Filipstad senast kl. 16:30.