Vad är att bara vara?

Ibland handlar det inte om att lära sig yoga - att uppnå något, göra avancerade kroppspositioner, eller lära sig hur man mediterar. Ibland kan det vara skönt att bara göra. Inse att yogan är ingenting vi någonsin behöver lära oss, utan bara göra. Att få möjligheten att hitta tillbaka till sig själv, och nuet.

Välkommen till en helg där du får landa, läka och stärka dig själv. En helg fylld av värdefulla verktyg för att blicka inåt, känna efter och återskapa din egen balans i både kropp och sinne. Du får i lugn och ro återladda batterierna omgiven av vacker miljö med yoga, meditation och fantastisk mat. Men framförallt, en helg där du bara får vara.

Info om retreatet

Under retreat kommer vi mixa restorative yoga - en meditativ och terapeutisk form av yoga - med andning, meditation, mindfulness och Free Flow (dans). Tekniker som används för att påminna dig om din sanna natur - den del av dig som har nära till skratt och som nyfiket låter livet vara en vacker upplevelse snarare än en svår uppgift att lösa.

Utöver det kommer du ges tillräckligt med egentid för att få njuta av den fantastiska naturen i området runt Asphyttan/Bergslagskanalen, avnjuta enkel men otroligt vältillagad vegetarisk och vegansk mat. Och kanske det bästa? Få umgås med likasinnade - sådana som också värderar att få landa i sig själva, och i nuet.

Vad ingår i priset?

Denna retreat hålls från den 24 - 26 augusti och erbjuder totalt 14 platser. Priset är helpension  och täcker boende (i vår vackra sovsal, flerbäddsrum eller dubbelrum), sängkläder, tre hemlagade vegetariska/veganska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), frivilliga meditationssittningar (varje morgon och kväll), 2-3 yogaklasser per dag, yogamattor och yogaredskap, inspirerande teori, naturupplevelse, bad i bastu och bubbelpool och så mycket mer.

Priset är nedbrutet beroende på vilken boendeform man väljer:

  • Sovsal, med delat badrum 3,100 SEK (7 platser)

  • Två flerbäddsrum, med delat badrum: 3,300 SEK (5 platser)

  • Ett dubbelrum med privat badrum: 3,900 SEK (2 platser)

 

Om du bokar innan 10 juli kan du utnyttja vårt EARLY BIRD-erbjudande - dvs 200 kr rabatt!

För att behålla sin plats behövs en deposition (1,000 SEK) betalas in 48 h från dess att bokningen genomförts - resterande belopp betalas in 10 dagar innan kursen startar efter att deltagaren mottagit sin unika faktura. Läs om våra bokningsregler här.

Våra instruktörer, Elin och Anna

Elin är läkare med en stor passion för hälsa och holistisk syn på att må bra. I mitten av läkarutbildningen tog hon ett studieuppehåll, åkte till Indien och utbildade sig till yogalärare. Hon jobbar nu, med en stark drivkraft, för att integrera skolmedicin och yoga i komplement till varandra. Hon forskar på ett projekt med yoga och dans för flickor med återkommande buksmärta, samt arbetar med sin podcast, Yogadoktorn, där hon belyser yoga ur flera olika perspektiv, men framförallt, med en vetenskaplig synvinkel.

Läs mer om Elin på www.yogadoktorn.se eller lyssna på hennes podcast här.

Elin Yogadoktorn Retreat Asphyttan Metta House

Anna är bosatt i Stockholm där hon arbetar som entreprenör inom Yoga med stor passion för yogans läkande effekter. Hon är utbildad inom Hatha yoga, Yin yoga, Yoga Therapy, MediYoga och Holistisk yoga. Hon fann yogan då hon arbetade som ekonom och blev sjuk i utbrändhet. Idag brinner hon för att sprida läkande verktyg som hjälper den stressade nutidsmänniskan. Hennes intention är att väcka nyfikenhet och glädje samt dela yoga utan prestation som kan upplevas av alla. Hennes klasser präglas av värme och närvaro.

Mer om Anna finner du på hennes Insta-konto: www.instagram.com/annaviktoriayoga eller FB-page www.facebook.com/annaviktoriayoga

Anna lärare.png
Elin + Anna Retreat_Schema.png

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegetarisk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

Hitta hit

Asphyttan ligger 1 mil söder om Filipstad, i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta. Om man inte tar sig med bil, kan man antingen samköra eller ta tåget till Kristinehamn eller Karlstad. Därifrån går bussar till Filipstad. Och från Filipstad kan vi anordna skjuts.