Retreat

I hjärtat av vårt koncept är retreats - för personer som söker en spännande och inkluderande mötesplats där de kan ge sig hän åt sitt välmående. Vi välkomnar våra gäster till ett inspirerande och kärleksfullt hem. 

Varje retreat och teacher training (lärarutbildning) är skräddarsytt för att passa respektive grupps behov, beteenden och drivkrafter - på så vis kan vi erbjuda något som inte bara skänker glädje och energi i stunden, utan som faktiskt ger långsiktiga resultat.

Scrolla ner för att spana in våra planerade retreat!

Inriktningar

Vi håller retreats inom en rad olika inriktningar; olika yoga- och meditationsformer, konst, matlagning och outdoor aktiviteter. Oavsett inriktning utgörs grunden av vegetarisk mat, naturupplevelser och tid för reflektion. 

Instruktörer

Vi samarbetar med både lokala och rikstäckande lärare/instruktörer - inom yoga, mindfulness, meditation, naturupplevelser, kosthållning, kultur och individuell utveckling. Vi letar ständigt efter nya lärare - så om du är intresserad av att hålla en retreat hos oss är du varmt välkommen att skicka ett mejl till info@asphyttanmettahouse.se.

Driften

Konferensen kommer att skötas av oss, Philippa och Simon - vi kommer att hosta, laga mat, städa, hjälpa till med workshops och ta med gänget på utflykter i närområdet. 

 

Språk

• Språk under klasserna: engelska eller svenska (beror på lärare) 

• Talade språk: svenska, engelska, pyttelite tyska, lika lite spanska (men vi försöker!) och en hel del rövarspråk (Simon)

Storlek på grupper

Även om Asphyttan Metta House har rum för 18 personer kommer vi initialt enbart erbjuda 12-16 platser per retreat - dels för att göra upplevelsen mer personlig, men också för att erbjuda tillräckligt med utrymme. 

Priser

Helpensionen täcker boende (i vår vackra sovsal eller i flerbäddsrum), sängkläder, tre hemlagade vegetariska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), frivilliga meditationssittningar (varje morgon och kväll), 2-3 aktiviteter per dag (varierar beroende på nivå och inriktning), inspirerande föreläsningar och så mycket mer. 

Schemat

De flesta retreat kommer att hållas under helgerna - på mellan två och tre dagar. Antingen drar det igång på torsdagkväll eller fredag eftermiddag, för att sedan avrunda med en härlig avslutningsceremoni på söndag eftermiddag. Teacher trainings (lärarutbildningar) kan sträcka sig under fler dagar, eller uppdelade på ett antal helger - helt beroende på kursen.  

Kommande retreats

dagsretreat_square.jpg

Sugen på en frigörande dag?

Välkommen på ett dagsretreat där du uppmuntras att landa i kroppen och omfamna alla känslor som ryms där, just då. För att nå dit kommer du guidas i slow flow yoga, yin, restorative, dans och sharing circles. Plus en hel del mat - morgonfika, lunch och eftermiddagsfika.

Läs mer om retreatet här

autumn harvest_square.jpg

Yin, yang & självkärlek

Året har precis börjat och du vill ge näring åt din egen utveckling. Kom då till oss, helgen den 31 jan - 2 feb, och djupdyk in i din kropp och upptäck vilka kvaliteter och element du bär på. Element som du kanske vill ge mer näring åt, resp. låta passera och frigöra sig ifrån. Detta kommer du få göra i meditation, slow flow hatha, yin, restorative, dans, shaking & sharing circles.

Läs mer om retreatet här

Kreativt retreat - November

Den 7-10 november kör vi vårt 6e kreativa retreat med författarduon Flora Wiström och Yrsa Keysendal. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv. Och för att neutralisera huvudet kommer vi dyka in i våra kroppar med yogan och meditationen som verktyg.

Läs mer om retreatet här

Genomförda retreats

asphyttan metta house yoga retreat

Yin, restorative & mindfulness

En helg tillägnad under senhösten åt att plantera frön av återhämtning och självkärlek inför vintern - som vi fyller med slow flow hatha, yin, restorative, mindfulness & sharing circles.

Läs mer om retreatet här

asphyttan metta house yoga retreat

Complete Restoration i höst

Söker du verktyg för att djupdyka in i dig själv? För att frigöra dig från spänningar och sådant som inte längre tjänar dig? Helgen den 11-13 oktober kommer du ledas av våra två favoriter, Elin Yogadoktorn och Anna Viktoria, i yoga, meditation och estatic dance.

Läs mer om retreatet här

Kreativt retreat Asphyttan Metta house

Kreativt skrivande & yoga

I september kör vi vårt 5e kreativa retreat med författarduon Flora Wiström och Yrsa Keysendal. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv. Och för att neutralisera huvudet kommer vi dyka in i våra kroppar med yogan och meditationen som verktyg.

Läs mer om retreatet här

yinyogalärarutbildning_asphyttan metta house_Elisabeth Kaufmann

Utbilda dig till yinyogalärare

Vill du utbilda dig till yinyogalärare? Under en härlig vecka i augusti (1-8/8) bjuder vi in den otroligt duktiga, och efterfrågade, yinyogaläraren Elisabeth Kaufmann att lära 18 nyfikna deltagare allt vad som krävs för att kunna leda andra i yinyoga.

Läs mer om utbildningen här

kreativt skrivande & yoga_Flora Wiström_Asphyttan Metta House

Kreativt skrivande i juni

I juni kör vi vårt 4e kreativa retreat med författarduon Flora Wiström och Yrsa Keysendal. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv. Och för att neutralisera huvudet kommer vi dyka in i våra kroppar med yogan och meditationen som verktyg.

Sommarlugn_square_hemsidan.png

Sommarlugn: yoga mot stress

Starta dina sommar (6-9 juni) med en lugnande helg där vi fokuserar på att aktivera det parasympatiska nervsystemet (som ger återhämtning till kropp och sinne) - genom slow yoga, yinyoga, yoga nidra och breathwork.

Läs mer om retreatet här

asphyttan metta house dagsretreat 11 maj

Dagsretreat 11 maj

Nyfiken på yoga, eller vill fördjupa dina kunskaper? Den 11 maj bjuder vi in 18 deltagare att få utforska sin kropp och sitt sinne genom hatha, yin och yoga nidra. Det kommer bli en magisk dag där temat är acceptans!

Pris: 950 SEK - 09.30-20.00

Läs mer här om retreatet här

Anna Åerlund_AnnaViktoriaYoga_Yogaretreat

Restore body & mind

Helgen den 12 - 14 april är Anna Åkerlunds intention att skapa ett varmt utrymme för dig att att blicka inåt, känna efter och återskapa din egen balans i både kropp och sinne. Du får i lugn och ro ladda upp batterierna omgiven av vacker miljö med yoga (yin, restorative och slow hatha), meditation och fantastisk mat. Men framförallt, en helg där du bara får vara.

Läs mer om retreatet här

dagsretreat yoga och meditation asphyttan metta house

Dagsretreat - yin & yang

Är du nyfiken på yoga eller sugen på ny inspiration för din yogapraktik?

Lördagen den 23 mars bjuder vi in 20 personer att ägna en hel dag åt att känna kroppen i rörelse, stillhet och vila. Vi kommer praktisera flera yogaformer: hatha, yin och yoga nidra. För när vi kombinerar yin (vila) och yang (aktivitet) skapar vi en balans och ökad välbefinnande på alla plan.

Läs om retreatet här

kreativt retreat asphyttan metta house

Kreativa retreat i vinter

Under vintern kommer vi bjuda in till två separata kreativa retreat (31/1-3/2 och 21/2-24/) med författarduon Flora Wiström och Yrsa Keysendal. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv. Och för att neutralisera huvudet kommer vi dyka in i våra kroppar med yogan som verktyg.

Vintervila_saure.jpg

Vintervila för kropp & själ

Den 14 - 17 februari bjuder vi in 16 deltagare att under en helg läka både kropp och själ med yinyoga. I priset ingår även boende på vårt underbara B&B, vällagade vegansk/vegetarisk måltider, inspirerande föreläsningar, egentid i naturen, mys i bubbelpool och bastu.

Läs mer om retreatet här

Veronica_Workshop_Insta pic.jpg

Dagsretreat - med ashtanga & yinyoga

FULLT. Söndagen den 10 februari bjuder vi in 20 personer att ägna en hel dag åt att fokusera på andningen och hur den hjälper oss att hitta vårt ankare, vilket i sin tur utvecklar den naturliga rörelsen och medvetenheten. Workshopen välkomnar alla typer av yogautövare - man behöver inte ha några tidigare erfarenheter av varken ashtanga eller yinyoga.

Läs mer om retreatet här

11_Välkomna vintern_square.jpg

Dagsretreat - yoga & mys

Varför inte ta en dag åt att upptäcka, eller påminnas, om yogans magi?

Den 25 november bjuder vi in 18 personer att ägna en hel dag åt att landa, utforska och upptäcka - vilket vi för med ben mix av hatha, yinyoga, avslappning i rörelse och mindfulness.

Vi välkomnar alla - man behöver inte ha några tidigare erfarenhet av yoga eller så har man praktisera i flera år.

Läs om retreatet här

afterwork and yoga Asphyttan Metta House

Afterwork & yoga

Fredagen den 9 november bjuder vi in 20 glada för en avslappnande yinyogaklass som sedan avrundas med en vegetarisk tacobuffé.

Tid: 18.30-21.00

Pris: 275 SEK

Be happy - do yoga & eat taco!

Flora Wiström_Kreativt retreat_Asphyttan Metta House

En helg tillägnad skrivandet

Den 19 - 21 oktober bjuder Flora Wiström och Yrsa Keysendal in 14 deltagare som vill dyka in i skrivandet. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv.

Restorative retreat_Asphyttan Metta House_Yogadoktorn

Restorative retreat

Sista helgen i augusti (24-26 augusti) co-hostar vi en retreat med Elin Sandberg (Yogadoktorn) och Anna Åkerlund. Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt.

Yinyoga retreat_Asphyttan Metta House

Hitta hem med Yinyoga

I sommar välkomnar vi, tillsammans med Annikki, 15 elever att lära sig hur man hittar hem med hjälp av en återhämtande och terpeutisk yogastil - Yinyoga. Här handlar det om att släppa kontrollen för att lugna ner såväl kropp som knopp. Yinyogan är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer, som ex. hatha, vinyasa etc - och genom att balansera yin (vila) och yang (aktivitet) kan vi öka vårt välbefinnande på alla plan.