Retreat

I hjärtat av vårt koncept är retreats - för personer som söker en spännande och inkluderande mötesplats där de kan ge sig hän åt sitt välmående. Vi välkomnar våra gäster till ett inspirerande och kärleksfullt hem. 

Varje retreat och teacher training (lärarutbildning) är skräddarsytt för att passa respektive grupps behov, beteenden och drivkrafter - på så vis kan vi erbjuda något som inte bara skänker glädje och energi i stunden, utan som faktiskt ger långsiktiga resultat.

Inriktningar

Vi håller retreats inom en rad olika inriktningar; olika yoga- och meditationsformer, konst, matlagning och outdoor aktiviteter. Oavsett inriktning utgörs grunden av vegetarisk mat, naturupplevelser och tid för reflektion. 

Instruktörer

Vi samarbetar med både lokala och rikstäckande lärare/instruktörer - inom yoga, mindfulness, meditation, naturupplevelser, kosthållning, kultur och individuell utveckling. Vi letar ständigt efter nya lärare - så om du är intresserad av att hålla en retreat hos oss är du varmt välkommen att skicka ett mejl till info@asphyttanmettahouse.se.

Driften

Konferensen kommer att skötas av oss, Philippa och Simon - vi kommer att hosta, laga mat, städa, hjälpa till med workshops och ta med gänget på utflykter i närområdet. 

 

Språk

• Språk under klasserna: engelska eller svenska (beror på lärare) 

• Talade språk: svenska, engelska, pyttelite tyska, lika lite spanska (men vi försöker!) och en hel del rövarspråk (Simon)

Storlek på grupper

Även om Asphyttan Metta House har rum för 18 personer kommer vi initialt enbart erbjuda 12-16 platser per retreat - dels för att göra upplevelsen mer personlig, men också för att erbjuda tillräckligt med utrymme. 

Priser

Helpensionen täcker boende (i vår vackra sovsal eller i flerbäddsrum), sängkläder, tre hemlagade vegetariska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), frivilliga meditationssittningar (varje morgon och kväll), 2-3 aktiviteter per dag (varierar beroende på nivå och inriktning), inspirerande föreläsningar och så mycket mer. 

Schemat

De flesta retreat kommer att hållas under helgerna - på mellan två och tre dagar. Antingen drar det igång på torsdagkväll eller fredag eftermiddag, för att sedan avrunda med en härlig avslutningsceremoni på söndag eftermiddag. Teacher trainings (lärarutbildningar) kan sträcka sig under fler dagar, eller uppdelade på ett antal helger - helt beroende på kursen.  

Planerade retreats

dagsretreat Asphyttan Metta House

Dagsretreat - full av yoga & mys

Varför inte ta en dag åt att upptäcka, eller påminnas, om yogans magi? Den 25 november bjuder vi in 18 personer att ägna en hel dag åt att landa, utforska och upptäcka - vilket vi för med ben mix av hatha, yinyoga, avslappning i rörelse och mindfulness.

Pris: 650 SEK // Antal: 18 deltagare

Anmälan sker per sms till 0703-751627

Läs mer om retreatet här

Vintervila_saure.jpg

Vintervila för kropp & själ

Den 14 - 17 februari bjuder vi in 16 deltagare att under en helg läka både kropp och själ med yinyoga. I priset ingår även boende på vårt underbara B&B, vällagade vegansk/vegetarisk måltider, inspirerande föreläsningar, egentid i naturen, mys i bubbelpool och bastu.

Läs mer om retreatet här

kreativt retreat asphyttan metta house

Kreativa retreat i vinter

Under vintern kommer vi bjuda in till två separata kreativa retreat (31/1-3/2 och 21/2-24/) med författarduon Flora Wiström och Yrsa Keysendal. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv. Och för att neutralisera huvudet kommer vi dyka in i våra kroppar med yogan som verktyg.

Läs mer om retreatet här.

Genomförda retreats

Flora Wiström_Kreativt retreat_Asphyttan Metta House

En helg tillägnad skrivandet

Den 19 - 21 oktober bjuder Flora Wiström och Yrsa Keysendal in 14 deltagare som vill dyka in i skrivandet. Det kommer pratas gestaltning, dialog och dramaturgi och ge en mängd olika skrivövningar. Det kommer även pratas om hur man kan leva ett skrivande liv – vare sig det är att bli utgiven författare eller skriva för att komma ikapp sig själv.

Restorative retreat_Asphyttan Metta House_Yogadoktorn

Restorative retreat

Sista helgen i augusti (24-26 augusti) co-hostar vi en retreat med Elin Sandberg (Yogadoktorn) och Anna Åkerlund. Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt.

Yinyoga retreat_Asphyttan Metta House

Hitta hem med Yinyoga

I sommar välkomnar vi, tillsammans med Annikki, 15 elever att lära sig hur man hittar hem med hjälp av en återhämtande och terpeutisk yogastil - Yinyoga. Här handlar det om att släppa kontrollen för att lugna ner såväl kropp som knopp. Yinyogan är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer, som ex. hatha, vinyasa etc - och genom att balansera yin (vila) och yang (aktivitet) kan vi öka vårt välbefinnande på alla plan.