Retreat_square.png

Retreat

I hjärtat av vårt koncept är retreats - för personer som söker en spännande och inkluderande mötesplats där de kan ge sig hän åt sitt välmående. Vi välkomnar våra gäster till ett inspirerande och kärleksfullt hem. 

Varje retreat och teacher training (lärarutbildning) är skräddarsytt för att passa respektive grupps behov, beteenden och drivkrafter - på så vis kan vi erbjuda något som inte bara skänker glädje och energi i stunden, utan som faktiskt ger långsiktiga resultat.

INRIKTNINGAR - Vi håller retreats inom en rad olika inriktningar; olika yoga- och meditationsformer, konst, matlagning och outdoor aktiviteter. Oavsett inriktning utgörs grunden av vegetarisk mat, naturupplevelser och tid för reflektion. 

INSTRUKTÖRERNA - Vi samarbetar med både lokala och rikstäckande lärare/instruktörer - inom yoga, mindfulness, meditation, naturupplevelser, kosthållning, kultur och individuell utveckling. Vi letar ständigt efter nya lärare - så om du är intresserad av att hålla en retreat hos oss är du varmt välkommen att skicka ett mejl till info@asphyttanmettahouse.se.

DRIFTEN - Varje retreat leds av läraren - med stöd från Philippa och Simon, Asphyttan Metta House ägare, vilka ansvarar för att allt flyter på - de lagar mat, städar och tar med er ut på naturutflykter i närområdet.

SPRÅK

• Språk under klasserna: engelska eller svenska (beror på lärare) 

• Talade språk: svenska, engelska, pyttelite tyska, lika lite spanska (men vi försöker!) och en hel del rövarspråk (Simon)

STORLEK PÅ GRUPPEN - Även om Asphyttan Metta House har rum för 18 personer kommer vi initialt enbart erbjuda 12-16 platser per retreat - dels för att göra upplevelsen mer personlig, men också för att erbjuda tillräckligt med utrymme. 

HELPENSION - Helpensionen täcker boende (i vår vackra sovsal eller i flerbäddsrum), sängkläder, tre hemlagade vegetariska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), frivilliga meditationssittningar (varje morgon och kväll), 2-3 aktiviteter per dag (varierar beroende på nivå och inriktning), inspirerande föreläsningar och så mycket mer. 

SCHEMAT - Schemat är fullt av roliga saker, men inte packat - vi vill ge våra gäster tillräckligt med tid för avslappning, uppleva närområdet, hänga, trigga sin kreativitet i konststudion etc. 

VARAKTIGHET - De flesta retreat kommer att hållas under helgerna - på mellan två och tre dagar. Antingen drar det igång på torsdagkväll eller fredag eftermiddag, för att sedan avrunda med en härlig avslutningsceremoni på söndag eftermiddag. Teacher trainings (lärarutbildningar) kan sträcka sig under fler dagar, eller uppdelade på ett antal helger - helt beroende på kursen. 

PLANERADE RETREATS 

Restorative retreat_hemsidan_bild .png

Restorative retreat

Sista helgen i augusti (24-26 augusti) co-hostar vi en retreat med Elin Sandberg (Yogadoktorn) och Anna Åkerlund. Restorative Yoga är en meditativ och terapeutisk form av yoga som handlar om att slappna av och skapa återhämtning, fysiskt, mentalt och själsligt. Läs mer om retreatet här. 

GENOMFÖRDA RETREATS

Yinyoga retreat_Rätt_Retreat-sidan 3.png

Hitta hem med Yinyoga 

I sommar välkomnar vi, tillsammans med Annikki, 15 elever att lära sig hur man hittar hem med hjälp av en återhämtande och terpeutisk yogastil - Yinyoga. Här handlar det om att släppa kontrollen för att lugna ner såväl kropp som knopp. Yinyogan är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer, som ex. hatha, vinyasa etc - och genom att balansera yin (vila) och yang (aktivitet) kan vi öka vårt välbefinnande på alla plan. Läs mer om retreatet här.