Philippa och Simons retreat.png

Yoga är för alla

Är du nyfiken på yoga och meditation men kanske inte haft möjlighet att testa eller fördjupat dig något närmare? Välkommen till en helg där vi introducerar dig att utforska dig själv genom grundläggande yoga och meditation i en avslappnad och kravlös miljö. Vi erbjuder värdefulla verktyg för att lära dig att blicka inåt, öppna upp och finna balans i kropp och sinne. 

Yogaformer

Vi introducerar flera olika former av yoga: avslappnande yinyoga, klassisk hatha-yoga och meditation.

Yinyoga är en återhämtande och terpeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne, medan hathayoga är en yoga med mjuka men fysiska rörelser som kombineras med andningsövningar. Meditationen vi gör är en enkel mindfulness, där vi använder andetaget som fokuspunkt.

Genom att kombinera yin (vila) och yang (aktivitet) vill vi skapa en balans och öka välbefinnandet på alla plan.

Utöver det kommer du ges tillräckligt med egentid för att få njuta av den fantastiska naturen i området runt Asphyttan/Bergslagskanalen, avnjuta enkel men vällagad vegetarisk och vegansk mat. Och kanske det bästa; få umgås med likasinnade - sådana som också värderar egentid och att få landa i nuet.

Vad ingår i priset?

Detta retreat hålls från den 23-25 november och vi erbjuder totalt 12 platser. I priset ingår helpension och täcker boende (i vår vackra sovsal, dubbelrum eller stuga), sängkläder och handdukar, tre hemlagade veganska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), 2-3 klasser per dag, yogamattor och yogaredskap, inspirerande teori, naturupplevelse, bad i bastu och bubbelpool och mycket mer.

Priset är nedbrutet beroende på vilken boendeform man väljer:

  • Sovsal, med delat badrum 3,000 SEK per pers (6 platser)

  • Två dubbelrum, med delat badrum: 3,300 SEK per person (4 platser)

  • En stuga med privat badrum: 3,500 SEK per person (2 platser - passar kompisar/par)

Om du bokar innan 5e november kan du utnyttja vårt EARLY BIRD-erbjudande - dvs 500 kr rabatt!

För att behålla sin plats behövs en deposition (1,000 SEK) betalas in 48 timmar från dess att bokningen genomförts - resterande belopp betalas in 10 dagar innan kursen startar efter att deltagaren mottagit sin unika faktura.

Läs om våra bokningsregler här.

Vi som leder retreatet, Philippa & Simon

Vi heter Philippa och Simon och vi startade Metta House för ungefär ett år sedan. Vi har praktiserat yoga och meditation regelbundet i 5 år men har först på senare tid tagit steget att guida andra. Vi började yoga på olika klasser i Sverige men har fördjupat vårt intresse och vår kunskap i Indien. Där kom vi också i kontakt med Vipassana meditation, s k insiktsmeditation.

Vi har karriärer inom media och marknadsföring bakom oss och båda har erfarenheter av stress och prestationsångest, komponenter i de flesta människors liv idag. Med meditationen började vi sakta förändra vår vardag, bli mer hälsosamma och leva balanserat. Efter ett tag väcktes en idé om att driva en mindful gård där andra människor också kunde få chansen att varva ned och koppla bort bruset från vardagen. Vi ville skapa en plats där man kunde yoga, meditera, promenera och bara vara, utan måsten. Efter några år tog vi en paus från vårt liv i Stockholm och begav oss till Nya Zealand och gjorde volontärarbete på ett meditationscenter. Det var ett händelserik halvår och när vi återvände hem kände vi oss redo att ta nästa steg i livet. Fem månader senare hade vi köpt en gård i Asphyttan och sedan dess arbetar vi dagligen med det vi brinner för - att inspirera andra investera i sig själva och sitt välmående.

Simon_retreat.jpg

“Andningen är allt”

”För mig är andning allt. Andningen är ditt ankare i motgångar och din ledstjärna i medgångar. Lär dig att andas rätt och andas medvetet. När du är i kontakt med andningen så är allt möjligt.”

Philippa_retreat.jpg

“Kropp och sinne i balans”

“Yoga och meditation har lärt mig att förstå hur kropp och sinne samverkar, och hur livsviktigt det samspelet är för vår inre balans”

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få fortsätta anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegansk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

Philippa och Simons retreat 2.png
 

Hitta hit

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.

• Med tåg/buss: 

Åk tåg eller buss till Kristinehamn Resecentrum eller Karlstads Centralstation. Ta buss 400 till Filipstad (bussen går fram och tillbaka mellan Kristinehamn och Karlstad och stannar i Filipstad på vägen). Upphämtning i Filipstad kommer att ske vid en eller två tider som bestäms närmare retreatet. Meddela din ankomsttid till info@asphyttanmettahouse.se men boka resa så att du är på plats i Filipstad senast kl. 16:30.