Hitta hem med Yinyoga & meditation!

Vill du ge dig själv en återhämtande helg i sommar, en utan krav - en helg som är fylld till bredden av self-love?

Mellan den 29e juni och 1a juli hoppas vi kunna revitalisera kroppen med yoga, förbättra kontakten mellan kropp och sinne med harmonisk meditation, bli påmind om naturens skönhet och få tid åt att utveckla nya vänskaper med andra likasinnade. Vi tror att dessa element, när de får leva tillsammans, ger långsiktig kraft för att kunna skapa hållbar förändring.

Hur fungerar Yinyoga?

Yinyogan kännetecknas av passiva positioner med en lätt, mjuk stretch, utförda i stillhet och medveten närvaro. Varje position hålls i minst 3-5 minuter, med fokus på ett flödande och otvungen andning in och ut genom näsan. När man slutar andas slås kroppens skyddsfunktioner på och aktiverar kroppen istället för det vi vill skapa - en passivitet och avslappning i musklerna. I Yinyogan vill vi komma åt kroppens fascia och bindväv, istället för musklerna. Detta uppnås genom att inte gå så djupt i stretchen, men att hålla positionen en längre tid. Stort fokus ligger på området runt höfter och ländrygg. Dessa är särskilt rika på bindväv och lagrar enligt yogafilosofin mycket fysiska såväl som emotionella spänningar.

Passen är upp till 90 minuter långa men då ingår även vila. Vi håller oss till lätta och medelsvåra pass i denna retreat.

Under lördagen kommer vi att spendera ett par timmar i tystnad, just för att lättare nå vårt inre lugn. 

Vad ingår i priset?

Denna retreat hålls från den 29e juni till den 1a juli och erbjuds till 15 personer - och för dessa deltagare ingår helpension - som täcker boende (i vår vackra sovsal, flerbäddsrum eller dubbelrum), sängkläder, tre hemlagade vegetariska måltider per dag (frukost, lunch och kvällsmat), frivilliga meditationssittningar (varje morgon och kväll), 2-3 yogaklasser per dag, yogamattor och yogaredskap, inspirerande teori, naturupplevelse, bad i bastu och bubbelpool och så mycket mer.

Priset är nedbrutet beroende på vilken boendeform man väljer:

  • Sovsal, med delat badrum 2,900 SEK (7 platser)

  • Två flerbäddsrum, med delat badrum: 3,100 SEK (5 platser)

  • Ett dubbelrum med privat badrum: 3,700 SEK (2 platser)

Om du bokar innan 15e april får du EARLY BIRD-erbjudande - dvs 200 kr rabatt! 

Sista anmälningsdatumet är 10e juni.

För att behålla sin plats behövs en deposition (1,000 SEK) betalas in 48 h från dess att bokningen genomförts - resterande belopp betalas in på faktura som skickas ut per mejl 10 dagar innan kursen börjar. 

Depositionen är bindande.

När passar Yinyoga?

Yinyoga passar oss alla. Med hjälp av verktyg, så som filtar, bolster och blocks kan du anpassa positionerna efter dina förutsättningar. Upplever du långvarig stelhet och smärtproblematik i kroppen, är ofta trött, överstimulerad, har humörsvängningar, många snurrande tankar, och ett behov av att fylla på med energi och/eller för mycket energi. Då är denna yogaform alldeles utmärkt för Dig.

Om du har några svåra skador eller allvarliga sjukdomar, kroppsliga eller mentala kan det vara bra om du frågar din läkare/sköterska/terapeut ifall det är lämpligt att delta i denna retreat just nu. Du kan även diskutera med Annikki i förväg och ställa frågor innan du bokar dig. Om du är gravid bör du hellre delta vid gravidyoga (såvida du inte är van yogini, då beslutar du själv).

– Hör av dig vid frågor eller funderingar.

Annikki, vår instruktör

Annikki_Profilbild_Hemsidan.png

Annikki Ollikainen har utövat yoga i mer än 15 år, och utbildade sig till Ayurvedayogalärare hos Svenska Hälsoteamet år 2013, och till Yinyogalärare av Magdalena Mecweld 2014. Är även Frigörande Dans inspiratör, och utbildad i mindfulness av Anne Grundel.

Hon kom i kontakt med yogan via dansen, och upplevde då hur yogan var ännu ett effektivt verktyg för att stilla sinnet och öppna upp för livets flöde. Annikki har en egen studio, Anrika Energi - som är belägen i Filipstad - där hon håller i fler än 6 klasser i veckan.

Vi frågade Annikki, hur hon kom i kontakt med yoga - här är hennes svar:

“Dansen öppnade upp för förståelsen av kroppens otroliga intelligens och insikten om hur många skatter och möjligheter vi har gömda inom oss. I dansen kunde jag släppa alla krav och föreställningar jag hade på och om mej själv. Jag lärde mig lyssna till min kropp och började nyfiket undersöka den, inifrån och ut och utifrån och in.

Yogan blev nästa fantastiska redskap för att lära känna, mig själv och min kropp ännu närmare, och den resan har bara börjat. Yoga handlar om hela livet och är för mig ett slags fredsarbete.”