Lär dig en vila som helar

Vill du utbilda dig till yinyogalärare? I sommar bjuder vi in den otroligt duktiga, och efterfrågade, yinyogaläraren Elisabeth Kaufmann att lära 18 nyfikna deltagare allt vad som krävs för att kunna leda andra i yinyoga.

Tidigare har Elisabeth lärt ut yinyogalärarutbildningen under tre separata helger men efter att ha fått önskemål om att ge hela innehållet under en sammanhängande kurs har vi bestämt att erbjuda just detta en härlig sommarvecka i augusti.

Förkunskaper

I den här yinyogalärarutbildningen ställs inga specifika krav på förkunskaper, förutom att du har ett stort intresse och en vilja att lära dig. För att bli en bra yinyogalärare är det betydelsefullt att du utövar yinyoga regelbundet, men det är också en rutin du kan utveckla under utbildningens gång.

Elisabeths yinyogalärarutbildningar kännetecknas av:

·      Små grupper vilket möjliggör mycket personlig feedback

·      Ett pedagogiskt steg-för-steg-upplägg som gör det lätt att utvecklas

·      En bred palett av positioner och variationer

·      En bra balans mellan teori och praktik

Vad ingår i utbildningen?

I denna yinyogalärarutbildning kombineras teorin med praktik och didaktik. Efter avslutad utbildning ska du känna dig trygg i att undervisa både små och stora grupper tack vare djup förståelse för yinyogans alla delar såväl som flera tillfällen under kursen där du får öva på att leda och förmedla.

Del 1

• Yinyogans grunder, nyckelbegrepp och historia

• Hur du instruerar positioner och ser när det behövs variationer och hjälpmedel.

• Hur du sätter ihop ett balanserat yinyogapass

• I grupp sätter du ihop och instruerar ett 60 minuters yinyogapass

Del 2 

• Yinyogans anatomi, fascia, livsenergi och andning

• Hur du hjälper yinyogautövaren att ta hjälp av andning och visualisering för att lösa upp spänningar och underlätta för energin att flöda

• Hur du tar hänsyn till den enskilde deltagarens anatomi och särskilda förutsättningar

• Hur du inkluderar alla möjliga behov i dina instruktioner

• Du sätter ihop och instruerar ett 30 minuters yinyogapass med anpassningar till deltagarnas anatomi och individuella förutsättningar

Del 3 

• Insiktsmeditation, mindfulness och bodyscan

• Hur du hjälper yinyogautövaren till medveten närvaro i kroppen

• Du sammansätter och förmedlar ett 75 minuters yinyogapass där du integrerar allt du lärt dig (kursexamination)

Info om Asphyttan Metta House

Asphyttan Metta House är ett retreat center som ligger i natursköna Asphyttan, 1 mil söder om Filipstad. Vi som driver detta ställe heter Philippa och Simon. Vår dröm är att få fortsätta anordna kurser och workshops inom yoga, meditation och kreativitet - tillsammans med andra etablerade lärare och instruktörer - vars syfte är att sprida långsiktigt välbefinnande. Mellan retreats erbjuder vi boende (bed & breakfast), fika och lunch (sommarkafé), dropin-yoga, en vegansk restaurang, “mindful” konferenser och kulturella events.

Vad ingår i priset?

Detta retreat hålls från den 1 - 8 augusti (7 nätter) och vi erbjuder totalt 14 platser. Priset är uppdelat mellan utbildning och mat/logi/spa.

Pris för utbildningen är: 9900:- exkl. moms (12375:- inkl. moms). Kurslitteratur i digital form ingår och mailas till kursdeltagarna.

Pris för mat/logi; Täcker boende (i vår vackra sovsal, dubbelrum eller stuga), sängkläder och handdukar, tre hemlagade vegetariska/veganska måltider per dag (frukost, lunch och middag), yogaredskap, naturupplevelse, bad i bastu och bubbelpool och mycket mer.

Priset, som ni ser nedan, är nedbrutet beroende på vilken boendeform deltagaren väljer:

  • Sovsal, med delat badrum: 4,800 SEK per person

    (7 platser)

  • Två dubbelrum, med delat badrum: 5,200 SEK per person (5 platser)

  • En stuga med privat badrum: 6,000 SEK per person

    (2 platser - passar kompisar/par)

  • Utan boende: 3,000 SEK

    (4 platser)

Betalningsvillkor: Anmälan är bindande. Anmälningsavgiften (2,000 SEK) garanterar dig en plats på kursen. Resterande belopp betalas via fakturor inom 60 dagar från anmälningsdatum. Hela summan ska dock vara inbetald senast en vecka före kursstart. Om du hamnar på reservplats tas ingen anmälningsavgift ut. 

Avbokningsregler: Anmälningsavgiften betalas ej åter oavsett när avbokning sker. Detta gäller även byte av kurstillfälle och modul. 
Resterande belopp betalas åter om avbokning sker senast 30 dagar innan kursstart. 
Om avbokning sker senare än 30 dagar innan kursstart betalas resterande belopp endast åter om en ersättare kan fylla din plats, eller vid uppvisande av läkarintyg.  

Anmälningsavgiften och resterande belopp återbetalas om utbildningen ställs in. Samtliga deltagare underrättas vid en sådan händelse senast 10 dagar innan kursstart.

Elisabeth, vår lärare

Elisabeth Kaufmann driver Yoga Productions och Arboga Yinyogaakademi. Hennes väg till yinyogan gick via länge hållna positioner i hatha yogan och ett starkt intresse för meditation och energimedicin. Efter att ha utövat yoga i många år (sedan 1986) blev hon poweryogainstruktör (utbildad på Paus i Falun 2004-05), sedan hatha yoga-lärare (utbildad på Yoga Vidya i Bad Meinberg 2008-09) och yinyogalärare (utbildad i denna yogaform sedan 2013 av Magdalena Mecweld, Sarah Powers och Bernie Clark).

Nu är det yinyoga som är hennes heltidssysselsättning. Förutom kurser på Arboga Yinyogaakademi har hon workshops och retreats på andra orter i Sverige och utomlands. Sedan våren 2017 håller hon i yinyogalärarutbildningar på Yogahuset i Falun och Arboga Yinyogaakademi. Nyligen utkom hennes yinyogabok Lilla positionsboken.

För mig är andning allt. Andningen är ditt ankare i motgångar och din ledstjärna i medgångar. Lär dig att andas rätt och andas medvetet. När du är i kontakt med andningen så är allt möjligt.
 

Hitta hit

Retreatet hålls hos på Asphyttan Metta House, 10 km söder om Filipstad i Värmlands län. Om du åker bil hit så kan du skriva in "Asphyttan Metta House" i din GPS/Google Maps så ska du enkelt hitta.

• Med tåg/buss: 

Åk tåg eller buss till Kristinehamn Resecentrum eller Karlstads Centralstation. Ta buss 400 till Filipstad (bussen går fram och tillbaka mellan Kristinehamn och Karlstad och stannar i Filipstad på vägen). Upphämtning i Filipstad kommer att ske vid en eller två tider som bestäms närmare retreatet. Meddela din ankomsttid till info@asphyttanmettahouse.se men boka resa så att du är på plats i Filipstad senast kl. 16:30.